Gateshead Council Salt Barn

Gateshead, United Kingdom

Rubb Buildings Ltd rose to the challenge to design, manufacture and install a custom salt storage barn to support Gateshead Council’s expanding winter road maintenance plans.

 

Rubb provided a custom designed salt barn that sits on top of a 3m high concrete supporting wall. The salt storage structure measures 30m wide x 30m long with a tapered leg height of 5m. The overall height of the storage facility is 13m.

 

The building benefits from an open front gable end to maximise storage space and accessibility. To accommodate this large opening, the rear gable of the building was reinforced with anti-flap pvc pockets to prevent fabric damage due to strong winds.

 

Rubb came up with this flexible storage facility to meet the specific perimeters set by Gateshead Council, including conforming to planning restrictions for the colour of the building, which was clad in goosewing grey and white fabric. Rubb also met the required local building codes throughout the project.

Building Specifications

Usage

Usage

Storage

Usage

Type

BVE

Span

Span

30m

Usage

Length

30m

Usage

Eaves

5m

Usage

Apex

13m

Usage

Door

Open

Usage

Completed

03 / 2008

CONTACT RUBB

Contact the Rubb team with your building requirements. We are here to support you throughout your project.

VIEW BROCHURE

Explore the latest Rubb storage brochure. This brochure features the latest projects and structure information.